SERVICES

Prenataal consult
Borstvoeding consult         

Kolf  consult                      

Terug naar werk consult    
Telefonisch/ whats'app consult             


CONSULTEN

VERHUUR

Coming soon

VERKOOP

Coming soon

CURSUS

Online zwangerschapscursus  
Borstvoedingsvoorlichting       

WERKWIJZE

Werkwijze praktijk

Lactatiekundigepraktijk Leaf is een solopraktijk en graag werk ik met jou en de mensen om je heen aan een passende oplossing binnen jullie mogelijkheden. Daarom heb ik laagdrempelig contact met verschillende zorgprofessionals die bij jullie betrokken zijn. Indien nodig koppel ik - met jouw toestemming - informatie terug aan bijvoorbeeld je verloskundige, kraamverzorgster of  het consultatiebureau.

Ik bied persoonlijk advies en begeleiding door middel van voorlichting en consulten.


 Werkwijze consult

Elk consult zal beginnen met een intake met onder andere vragen over de gezondheid van moeder en kind, een eerdere borstvoedingservaring en het verloop van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
Ieder mens en iedere situatie is immers uniek! 

Vervolgens gaan we, afhankelijk van het soort consult aan de slag met je hulpvraag. Na het consult ontvang je digitaal het plan wat we samen opgesteld hebben en wanneer  blijkt dat er sprake is van een onderliggende oorzaak ten grondslag ligt aan de problemen met de borstvoeding verwijs ik jullie naar een specialist. Om de meest optimale en passende zorg te kunnen leveren, ontvang ik graag feedback na afloop van het contact met jullie middels een evaluatieformulier.

 


TARIEVEN

CONSULTEN

Prenataal consult

Twijfel je over borstvoeding of heb je een specifieke vraag of wens op basis van een eerdere ervaring?

Met de juiste informatie kunnen veel problemen tijdens de borstvoedingsperiode voorkomen worden. Het consult kan zowel aan huis als bij de praktijk gedaan worden duurt ongeveer een uur. Het bestaat  uit een individuele intake, eventueel inspectie van de borst en voorlichting ter voorbereiding op de borstvoedingsperiode, inclusief verslaglegging.


Kosten: €65


(Borst)voeding consult

Borstvoeding lijkt zo simpel, maar in de realiteit komt er vaak meer bij kijken dan dat je mogelijk verwacht.

In films en reclames lijkt het altijd zo gemakkelijk, je legt de baby aan de borst en klaar! Helaas werkt dit real- life niet altijd zo. Lukt het even niet, wacht niet te lang en trek aan de bel! 

Ook bij vragen over voeden aan de fles kan ik je van dienst zijn.

In sommige situaties is het niet mogelijk of wenselijk om volledig borstvoeding te kunnen of willen geven. Vraag dus ook gerust om hulp bij:

  • Combinatie tussen flesvoeding en borstvoeding
  • Moedermelk uit de fles
  • Overgang van borst naar fles
  • Problemen met drinken uit de fles
  • Fles weigeren
  • Donormelk


Het consult duurt ongeveer anderhalf uur en wordt meestal aan huis gedaan maar kan eventueel ook bij de praktijk. Het bestaat  uit een individuele intake van moeder en kind, een observatie van een voeding, inclusief verslaglegging en een telefonische evaluatie.


Kosten: €90


Kolf consult

Het afkolven van moedermelk is een goede manier om borstvoeding te (blijven) geven. Ik kan je advies  geven over kolven en over het gebruik van een borstkolf in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • Je melkproductie moet gestimuleerd worden
  • Je ziet op tegen het gebruik van een kolf
  • Kolven lukt niet goed
  • Borstvoeding geven is (nog) niet mogelijk


Een kolf consult duurt ongeveer 30 minuten en kan zowel bij je thuis als bij de praktijk.


Kosten: €35


Terug naar werk consult

Dat je weer aan het werk gaat, hoeft geen reden te zijn om te stoppen met borstvoeding geven. Wellicht hebben jij en je baby dan juist behoefte aan de extra intimiteit en beschermende eigenschappen van borstvoeding. Of je nu na een paar weken terugkeert of een jaar vrij hebt gehad, ontdek hoe je je melkproductie in stand houdt en krijg tips en  adviezen voor het afkolven, bewaren en vervoeren van je moedermelk.


Een terug naar het werk consult duurt ongeveer 30 minuten en kan zowel bij je thuis als bij de praktijk.


Kosten: €35


Telefonisch / whats'app consult

Heb je een korte vraag die geen observatie van moeder of kind vereist? Dan kan een telefonisch consult ook uitkomst bieden. Neem contact op, dan bespreken we of dit inderdaad het geval is of dat het toch wenselijk is een consult aan huis af te spreken. 

Kosten: €15/ 15 min.


Overige tarieven

Reiskosten: 0.28 per kilometer buiten een straal van 10 km vanaf Stiens.


Weekend -/ feestdag en avond toeslag: €20


Onbeperkt bellen, mailen en what's app: €50


Het is ook mogelijk om een consult  cadeau te doen aan een ander.
VERHUUR & VERKOOP

Binnenkort zijn er verschillende producten verkrijgbaar bij Leaf die de borstvoeding ondersteunen.

CURSUS

Zwangerschapscursus
De online zwangerschapscursus bestaat uit vier bijeenkomsten waarbij je informatie krijgt over de zwangerschap, bevalling, (borst)voeding en kraamweek zodat je goed voorbereid bent op de komst van jullie kindje!


Kosten: €75


Borstvoedingsvoorlichting

Voor nu is de borstvoedingsvoorlichting alleen online beschikbaar. Zodra de Covid-10 maatregelen dit weer toestaan zal de voorlichting ook fysiek plaats vinden bij Leaf Verloskundigen in Stiens.


Kosten:  €15

SAMENWERKING

This website uses cookies. By clicking 'Accept' you agree to our use of cookies.

Accept